Etteringen Marianne van der Steen klimt Zeepaardje fotograaf Frank Penders reportage fotograaf Gouda Adrspach klimmen sport fotograaf Frank Penders reportage Fotograaf Frank Penders, portret, portretfotograaf, Gouda, Rotterdam, Randstad Fotograaf Frank Penders, portret, portretfotograaf, Gouda, Rotterdam, Randstad architectuur fotografie Frank Penders klimmen in Adrspach, reportage, fotograaf Frank Penders, Gouda, Rotterdam Frank Penders
DIENSTEN
Van idee naar concept om uiteindelijk de boodschap over te brengen.
Concept fotograaf Frank Penders, randstad, Gouda, Rotterdam, Utrecht, Den Haag
Concept
Brainstormen met de fotograaf om de essentie te vinden van wat gecommuniceerd moet worden. Vanuit de essentie het concept voor de fotografie maken.
Fotograaf Frank Penders, randstad, Gouda, Rotterdam, Utrecht, Den Haag
Fotografie
De wereld in, om een stukje vast te leggen. Met respect voor die wereld. In contact met mensen en omgeving leg ik het verhaal met de camera vast.
Fotograaf Frank Penders, randstad, Gouda, Rotterdam, Utrecht, Den Haag
Buiten de kaders
Het door fotografie gedragen verhaal moet verder reiken dan wat is vastgelegd. Verdergaan dan wat je binnen het kader van de foto ziet.
Frank Penders

Frank Penders (° 1982, Gouda, Nederland) is een fotograaf die zowel in opdracht als autonoom werkt. In zijn werk staat de mens centraal. Dit gaat zelfs op voor zijn architectuurfotografie waar de mens fysiek vaak ontbreekt. De fysieke ruimte waar deze mens zich in manifesteert transformeert op deze wijze van achtergronddecor naar voorgrond en leidend voorwerp.

In zijn sociaal geëngageerde fotografie gaat hij uit van de kracht van de mens als individu. Met integriteit zoekt hij het kleine verhaal binnen het grote.

Zijn architectuurfotografie richt Penders op het idee van ‘publieke ruimte’ en meer specifiek op ruimten waar iemand op elk moment iets kan doen: de niet-privé-ruimte. Vaak zijn dit fotografisch ingekaderde plekken die in hun originele context onopgemerkt zouden blijven.

In zijn opdrachten streeft hij naar het bijstaan van zijn opdrachtgevers om de bestaande ideeën verder te ontwikkelen tot sterke fotografische concepten met dito werken. Alles in het teken van de boodschap die de opdrachtgever over wil brengen. Hij houdt ervan om met de balans tussen concept, compositie en boodschap te werken en gelooft in het idee van minder is meer.

Opdrachtgevers
Draai het om, kijk er naar, wie maakt het
Bataafsche Teeken Maatschappij, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Commerciële fotografie voor klanten van BTM.
Kneppelhout Korthals opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Reportage fotografie. Commercieel.
M&G, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Architectuur fotografie voor identiteit M&G
Nationale Borg, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Reportage fotografie voor identiteit National Borg
Management Drives, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Reportage en portret fotografie voor identiteit Management Drives
Rabobank, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Reportage fotografie voor evenementen Rabobank.
Heijmans opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Gebiedscampagne fotografie in Leusden
Egeria opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Bedrijfsfotografie en concepten voor meerdere bedrijven. Egeria, Nationale Borg, Muelink en Grol, Holonite.
HP de Tijd opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Editorial fotografie in Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Utrecht, Den Haag.
NRC next, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Reportage fotografie voor editorial NRC next.
Reclassering Nederland, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Reportage fotografie voor editorial Reclassering Nederland.
Laurens wonen en diensten, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Architectuur, reportage, portret fotografie voor kuntcollectie en identiteit Laurens wonen en diensten te Rotterdam.
SIF Roermond, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders uit Gouda. Reportage fotografie voor identiteit SIF Roermond.
Arkade, opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Reportage fotografie voor identiteit Arkade.
Hogeschool Rotterdam opdrachtgever voor fotograaf Frank Penders. Editorial fotografie in Rotterdam.

Papier parallellen

stillevens van papier

Parallel aan het opnamevlak van de camera hangen papieren vellen. Het scherptevlak zweeft parallel aan de vellen papier maar geeft niet altijd scherpte in het beeld.

De onscherpte in deze parallelle vlakken creëert een fusie van de tastbare werkelijkheid zoals gefotografeerd en het ontastbare, dat ver buiten de grenzen van de foto kan uitdijen.

art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier art, kunst, frank penders, fotografie, fotograaf, gouda, netherlands, art photographer, paper parallels, papier
Het werk papier parallellen komt voort uit het verlangen naar iconen en tegelijkertijd het ontkennen van de status van een icoon.

De onscherpte maakt de vormen tot verschijningen. Het lijkt meer dan slechts papier te zijn dat is vastgelegd. Er ontstaat een tegenstelling tussen een icoon en de eenvoud van papier.

Een universeel beeld dat opgeroepen wordt maar eigenlijk niets meer dan papier. Geen overweldigende architectuur. Geen overweldigend moment of handelen van mensen. Gewoon papier.

BEL ME OP
06 450 121 69
LOCATIE
In het hart van de randstad, Gouda.
Met een focus op Rotterdam, Den Haag en Utrecht.
E-MAIL
get@frankpenders.com