stalen
buiten
trap

de trap
van de
heuvel

Stalen design trap van corten staal op Ibiza
lasser werkt op Ibiza

De heuvel op

Als je een huis op een helling bouwt moet je eerst een hap uit de heuvel graven om een vlak stuk te krijgen. Met de brokken steen die uit de heuvel komen bouw je de muren van het huis. Zo ging dat 300 jaar geleden bij deze finca op Ibiza. Een boerderij met olijf en amandel bomen. Gevraagd werd om een binnen en buitentrap te  ontwerpen en maken. 

Inspiratie voor de vorm kwam uit de heuvel. Uit de terrassen die de glooiingen van de heuvel volgen. Terrassen waar de boer zijn bomen op kon planten en oogsten. De heuvel lijkt daardoor wel een reuzentrap.

In dit ontwerp zijn de treden gestapeld als de terrassen van de heuvel.

stalen buiten trap Ibiza

Verborgen  

Aan de binnenkant van de trap zit enorm veel engineering werk verborgen. De uitdagingen waren groot. Fabriceren in Nederland, daarna transport naar een afgelegen plek. Opbouwen zonder hijskraan. Alles moest met mankracht te plaatsen zijn. Maar ook een zeeklimaat waar staal kwetsbaarder is door de zoute lucht. 

De trapboom zit verborgen in de trap. Deze is geconserveerd zodat hij niet kan roesten. Daaromheen zijn de corten stalen treden gemaakt. Maatwerk stuk voor stuk. Corten staal roest. Deze roest is zo compact dat het het onderliggende staal beschermd tegen verder roesten. Het zal de trap met de tijd een prachtige uitstraling geven.

Alle delen zijn zonder zichtbare verbindingen in elkaar gezet. De leuning is er op gelast. Het heeft een hoog afwerkingsniveau met oog voor strakke details waardoor de vorm van de trap extra tot zijn recht komt.

trap ontwerp staal

Trapboom in de trap

corten stalen design trap op Ibiza
ondergaande zon Ibiza stalen design trap