stalen
design
trap

Hij hangt
Hij staat
Hij leunt

Statement

Een monumentaal pand kon opnieuw ingedeeld worden. Een kans om alles aan te pakken. De keuken, trap en plattegrond zijn als één project aangenomen. De woning is bescheiden qua oppervlakte dus er moest efficiënt met de ruimte omgegaan worden. 

Tegelijkertijd was er de wens om een ultiem statement te maken. Een vorm zo compleet, verrassend en veranderlijk dat het altijd zal blijven boeien. 

Het is een lijnenspel geworden opgebouwd uit constructiestaal. Een architectonisch element dat als een compositie van Mondriaan tot een sculptuur is verworden. 

Van welke kant je de trap ook benaderd, de compositie blijft spannend. De buitenste trapboom staat op de grond en leunt tegen de muur. De binnenste boom hangt aan het plafond en gaat over in de trapleuning. Leuning en boom zijn één element geworden. Staand, leunend, zwevend.

Ruimte

De perfecte looplijn, maar ook genoeg ruimte om onder de trap door te lopen. Perfect aankomen op de overloop, bij de glasplaat. 

Het houten bordes bracht uitkomst. Precies die twee treden die ervoor zorgden dat alles ging passen. 

In het bordes zijn lades gemaakt om ook daar de ruimte te benutten. 

Verder een luchtig maar toch stevig ontwerp. Luchtig om licht door te laten vanaf boven. Stevig om een statement te worden. 

Het bordes is als een podium voor de trap. 

De leuning en de trapboom spelen een ritmisch spel met elkaar.